3ـ باکتریهای مشتری
طی مطالعاتی که در سال 2001 بر روی سیاره مشتری انجام شد این احتمال قوی بوجود آمد که حلقه قرمز رنگ دور مشتری میتواند در نتیجه نورهای مادون قرمزی باشد که باکتریهای موجود در مشتری پس از یخ زدن از خود ساطع کردهاند.
4ـ گوگرد و آتشفشانی های فعال قمر مشتری
در سال 2003، آثاری از گوگرد و یک آتشفشان فعال در قمر اروپای سیاره مشتری بدست آمد. این مسئله نیز احتمال وجود حیات در فضا را تقویت کرد.
5ـ حیات در سیاره ناهید
اتمسفر سیاره ناهید نیز میتواند پذیرای گونههایی از حیات باشد. این فرضیه با مطالعاتی که در سال 2002 بر روی اتمسفر سیاره ناهید انجام شد به دست آمد. محققان در اتمسفر ناهید، کربونیل سولفاید کشف کرده بودند.
6ـ میکروب مریخی
دانشمندان روسی در سال 2002، میکروبی را کشف کردند که میتواند به طرز شگفت آوری در مقابل تابش های رادیواکتیویته زنده بماند و سالها نیز به حیات خود ادامه دهد. شواهدی وجود دارد که منشا این میکروب، سیاره مریخ است.
7ـ کشف فسیل در شهابسنگ مریخی
محققان در سال 1996، نشانههایی از فسیل نانوباکتریها را در یک شهابسنگ مریخی پیدا کردند.
این شهابسنگ در قطب جنوب فرود آمده بود.
8ـ این سیگنالهای منظم ناشناس
در سال 1977، محققان دانشگاه اهایو در آمریکا، پالسهایی عجیب را از فضا دریافت کردند که معنای آنها نامفهوم بود اما مطالعات نشان میداد که این پالسها و سیگنالها منظم هستند.
پالسهای اشاره شده از فاصله 220 میلیون سال نوری به زمین رسیده بودند و این امکان وجود داشت که آنها از طریق یک فرستنده قوی بیگانه ارسال شده باشند.
9ـ کشف گاز متان در مریخ
گروههایی از محققین در سال 2004، توانستند در اتمسفر سیاره مریخ، گاز متان کشف کنند. گاز متان یا گاز مرداب، در کره زمین از حیات نشات می گیرد و اساساً نشانهای بر وجود حیات به شمار میرود.
10ـ کشف حیات شیمیایی متابولیک در مریخ
تیم هدایت کننده سیارهپیمای وایکینگ در سال 1976 ادعا کرد که مدارکی شیمیایی از وجود حیات در سیاره مریخ را کشف کرده است. این کشف نشان میداد که مواد متابولیکی در خاک مریخ وجود دارند که میتوانند گازهای رادیواکتیو ایجاد کنند.
به گزارش مشرق، 10 نشانه اشاره شده مبنی بر وجود حیات یا انواعی از حیات در فضا در حالی ارائه شده است که کشفیات جدیدتر از سیاره مریخ به عنوان شبیه ترین سیاره منظومه شمسی به کره زمین اینطور نشان میدهد که در گذشته در این سیاره آب و حتی اقیانوسهای بزرگ وجود داشته است.
این در حالی است که بر اساس اطلاعات بدست آمده در سایتهای اطلاعات فضایی، وجود آتشفشانهای خاموش در مریخ که احتمال فعال بودن آنها نیز وجود دارد نشانه دیگری از وجود حیات یا انواعی از آن در مریخ است.
برخی واحدهای فضایی در آمریکا و روسیه نیز مشغول بررسی طرحهایی برای اعزام فضانورد به کره مریخ هستند.
این در حالی است که جدای از علاقه آمریکا و روسیه برای بزرگنمایی دستاوردهای فضایی خود؛ مسئله سفر انسان به مریخ با چالشهایی اساسی روبه روست.
«طولانی بودن زمان سفر به مریخ» عمیقترین چالشی است که در این زمینه وجود دارد. گفته میشود سفر رفت و برگشت به مریخ و انجام یک سیاره پیمایی کم مدت؛ بیش از یک سال به طول میانجامد. و این مدت زمان، اصلیترین معماها را برای چگونگی تامین انرژی یک فضاپیما و مقولات لازم برای حیات فضانوردان طی مدت اشاره شده و حین قطع دسترسیها به زمین ایجاد کرده است.
در زمینه تئوری وجود حیات در مریخ همچنین تصویری وجود دارد که درباره آن نظریات فراوانی مطرح شده است.